20.04.2015

Kumaş düzenleme/ Tidying up fabric

52 haftalık baskı projesi ile birlikte evde birikmeye başlayan kumaş parçalarını zaptetmek zorunlu hale geldi. İnternette kumaş düzenleme, hobi köşeleri ya da odaları üzerine sayısız görsel var. Ben kısıtlı bir alanda çalıştığım için kendime uyacak bir çözüm bulmalıydım. Kumaşları boyutlarına göre üçe ayırdım. Böylece dikiş dikerken de biraz zaman kazandım.
Çok küçük parçaların, ince şeritlerin olduğu sepet:
---------
It became unavoidable to tidy up the fabrics at home as 52 weeks of printmaking project kept continuing. There are numerous online images on fabric ordering, hobby corners or rooms. As i work in a limited space i had to come up with a solution for myself. So i divided the fabrics into three groups regarding their sizes. Thus, i gained some time while i was sewing.
The basket that contains very small, band like pieces:


A4 Dosya kağıdından daha küçük (21 x 29.7 cm) parçaların olduğu dosya
-----------
The file that contains the fabric pieces smaller than A4 size (21 x 29.7 cm)


Dosyanın genel görünümü
----------
Overall look of the file


Büyük kumaş parçalarının olduğu sepet
------------
The basket that contains big fabric pieces

3 yorum:

  1. Özge,kırmızı pazenden bende de var ve çok seviyorum onu,Ah Özge bendeki kumaşları görsen ne dolaplara sığıyor ne de sepetlere,ne olacak bilmiyorum,diyelim kırmızı pazeni diktim ya ,onun yerine hemen aynı kumaştan alıyorum,mutlaka kumaş olarak evde olacak,yoksa içim rahat etmiyor....Hiç normal değil değil mi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım dikiş diken herkesin bir kumaş sevgisi var. Ben de pazen almaya gidince dayanamıyorum, dükkanda kalan parça pazenleri de toplayıp geliyorum. Ama gerçekten de pazen hızla tükeniyor, aynı desen gelmiyor bazen. (Böyle diyorum ama daha geçen seneden biçemediğim parçalar var dolapta...) Anneannem terziydi benim, annem de dikiş dikerdi. Durum böyle olunca evde kumaştan bol bir şey yok. Biraz da bu yüzden 52 haftalık projeye başladım. Yıllardır duran o parçalar toparlansın istedim. 8 haftada biraz erimeye başladı kumaş deposu:) Şimdilik kendime yeni kumaş almıyorum, yarım kalmış dikişleri toparlamak ve biçilmemiş parçaları tüketmek amacındayım. Burda dergiler için de kendime demiştim, eğer o sayıdan bir şey dikmeyeceksem almayacağım diye. Sonuç? Her sayıyı alıyorum. Kaç tane giysi diktim? Bu yıl sadece bir etek bitirebildim. Hayal kurmaya devam :)

      Sil
    2. Burdaları ben de almadan edemiyorum,almadığım birkaç sayıda sonradan gözümde bir kıymetleniyor ki nasıl bulurum diye çırpınıyorum :) hayalsiz yaşanmaz :)) devam...

      Sil

Merhaba. Zaman ayırıp düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız benim için önemli :)
----------------
Hello. Thank you for making the time to share your ideas. Your comments are important for me :)