23.10.2015

52 haftada baskı yapmak 21. Hafta / 52 weeks of printmaking Week 21


  Şubat ortasında bütün bir yıla yayılacak bu projeyi tasarlarken bu kadar ilerleyebileceğimi pek sanmıyordum. Kurallar basitti: 
1. Bu proje için yeni kumaş almayacaktım, evdekileri eritecektim. 
2. Baskı yaptığım parçaların hepsiyle bir şeyler dikecektim. 
3. Baskıda kullanacağım damgayı ya da şablonu da geri dönüşümlü malzemeden üretecektim. 
4. Ve baskı için elimde olan akrilik boyaları kullanacaktım.
  Macerama Ornitorenk Handmade blogundan Gonca Hanım katıldı önce. Sonra zaman zaman Necla Hanım da destek verdi. Yaz aylarında proje uzun bir süre sekteye uğrasa da heyecanım kaybolmadı. Her hafta yaptığım iş bir sonraki birkaç haftaya ilham verdi. Gerçekten proje için boyalar dışında yeni malzeme almadım. Ve şimdiye kadar ortaya çıkan bütün parçalar ile bir şeyler diktim.
  Şu anda yapmak istediğim bir sürü desen var ama zamanımı ancak ayarlayabiliyorum. Kasım ayı için bir planım var. Creative Everyday blogunun sahibi Leah Piken her yıl Kasım ayını günlük sanat ayı ilan ediyor. Ne yaparsanız yapın, hangi büyüklükte ve ortamda olursa olsun 30 gün boyunca sanat üretmeyi destekleyen bir tür kutlama bu. Ben de baskı projem için günlük küçük damgalar ya da şablonlar üretebilirim diye düşündüm. Bakalım nasıl gidecek.Kendimi biraz daha disiplinli tutmak için instagram üzerinden yaptıklarımı paylaşmak niyetindeyim. Siz de bana katılır mısınız?
--------------------
  When i was planning this yearlong project back in February i did not expect to come this far. The rules were simple: 
1. I would not buy new fabric for the project, i would use/ recycle the leftovers at home. 
2. I would sew something with all the pieces i would print. 
3. I would only use recycled materials to make a stamp or stencil. 
4. And i would use the acrylic paints i had at home for printing. 
  First Gonca from Ornitorenk Handmade blog joined my adventure. Then from time to time Necla supported us, too. In summer months the project had a long hiatus but i did not lose my excitement. Every piece i did inspired the upcoming couple of weeks. I really did not buy anything for the project except acrylic paints. And  i had sewed something with all the pieces i had created until now.
  There are many patterns i want to try at the moment but i can barely manage my time. Yet i have a plan for November. Every year, Leah Piken from Creative Everyday blog declares November as art everyday month. Whatever you do, regardless of the size or medium, it is a celebration of producing art for 30 days in a row. I thought about producing small daily stamps or stencils for my project. Will see how it goes. In order to hold myself more accountable i plan to share my work on instagram. Will you join me?


  Bu haftaki çalışma için kullandığım şablonu aslında çok önceden kesmiştim ve sanat güncesinde denemiştim. 
-----------------
   I have cut the stencil i have used this week a long time ago. And already tried it in my art journal.


  Bu kolaj çalışmasında da şablonun farklı parçalarından faydalanmıştım.
----------------
  In this collage work i made use of the different parts of the stencil.


Sonunda bu hafta kumaş üzerinde akrilik boya ile denedim.
---------------
Finally this week i tried it on fabric with acrylic paint.


  Yine eskiden kestiğim bir şablonla bu kot pantolon parçasına desen yaptım.
------------------------
  Again using a stencil i have cut a long time ago, i patterned this jean pants piece.


  Ve önceki haftalardan gelen parçalarla bu haftayı birleştirdim. Üzerinde çarpılar olan parça 13. haftadan. Çok renkli parçalar 14. haftadan. Harf desenli parça 19. haftadan. Bu çantanın bir yüzü.
----------------
  And i combined the pieces from previous weeks with this week. The piece with crosses is from Week 13. Multicolored pieces are from Week 14. Lettered piece is from Week 19. This is one side of the bag. 


Diğer yüzü de 2 şerit ve bu haftaki parçayı içeriyor.Bu haftalık bu kadar. Sırada başka başka işler var. İzlemeye devam edin :)
--------------
And the other side includes band pieces along with this week's piece. This is all for this week. Next are various different works. Keep on watching :)

26 yorum:

  1. Beautiful work, I especially like the one with the tower and animals. Happy PPF, hugs, Valerie

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you Valerie. I had a lot of fun when i was making that page.

      Sil
  2. Very inspiring post .... to use/utilize what you have on hand, I feel challenged to do the same. I enjoyed reading this post.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you Naomi. I am happily continuing the challenge.

      Sil
  3. It seems like a wonderful idea to make use of what you already have and you are so effective ... you make beautiful things. I look forward to see the finished project ... you are surely off to a good start.

    Andrea @ From The Sol

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you Andrea. This has been the longest challenge i could have followed. I am curious to see where it will lead me.

      Sil
  4. Wonderful work and good for you using up remnants of what you had!! An inspiration to look around and see what can be used for all projects!!

    Hugs Giggles

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hello Giggles. Using up remnants and trying to recycle things had actually added a lot design potential to most of my works.

      Sil
  5. the stencil is really effective and you are making great use of it...xx

    YanıtlaSil
  6. Such cool work! I love the idea of just using your stash. I love your winged zebras!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you. Giving wings to four legged animals was fun.

      Sil
  7. Enjoy reading your posts.Awesome work. I believe in using whats on hand as well. Good stuff!!

    YanıtlaSil
  8. Whoa these are beautiful. I love all of them.
    Nicole/Beadwright

    YanıtlaSil
  9. Yanıtlar
    1. Thank you Beth. It is so nice to hear such words from you.

      Sil
  10. Özge you have created some great work using that stencil.
    Have a great week with lots of creativity ;D

    YanıtlaSil
  11. Merhaba Özgee,senin yayınlar farklı yolla geldiği için kaçırmışım,ve maillere bakmayı ihmal etmişim,oysa sen boş durmamışsın ne güzel...Sevgili Özge yaptıklarının hayranı ve takipçisiyim ...Hele sanat deyince akan sular durur benim için...Yeni yaptıklarını ayrıntılı bir şekilde inceleyeceğim,..dediğin etkinlikle ilgili ben ne yapabilirim acaba diye düşündüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah o yayınlar bazen gidiyor bazen gitmiyor, bir türlü çözemedim. Çok teşekkür ederim Nuray Hanım.Sizin gibi üretken birinin söyledikleri çok önemli benim için. Umarım Kasım etkinliğine katılırsınız.Çok eğlenceli oluyor.

      Sil
    2. Katılmak istiyorum eveeet,fikirler için teşekkür ederim :) senin bloğunu,etkinliğini paylaştım G+ da daha çok kişi yaptıklarını görsün diye,umarım sakıncası yok...

      Sil
    3. İyi yapmışsınız paylaşmakla. Ne kadar çok insan olursa o kadar iyi.Sanat yaptıkça ve paylaştıkça güzel :)

      Sil
  12. özellikle bu çalışmaya yayınladığınız günden beri dönüp dönüp bakıyorum ve bu desen harika, başka zamanlar başka şekillerde tekrar tekrar ve diğer damgalarla da birlikte kullanmalısınız. bir süredir yazamadım hiç bir şekilde o yüzden yorumda yapamadım ama hem instagramdan hem buradan sıkı takipteyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günaydın Gonca Hanım.Şimdi düşününce bu deseni nasıl kesmişim diyorum :) Ben çocukluğumdan beri kesip biçmeyi severim, biraz terapi gibi. Bir delilik anımda, bütün bir akşam oturup sakin sakin makasla kesmiştim bunu da. Bazen hevesleniyorum onu da yapayım, bunu da yapayım. Bazen de öyle bir bıkkınlık geliyor ki hiçbir şey deneyemeden günler, haftalar geçiyor. Güzel günlerin hayaliyle yuvarlanıp gidiyoruz...Sevgiler...

      Sil

Merhaba. Zaman ayırıp düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız benim için önemli :)
----------------
Hello. Thank you for making the time to share your ideas. Your comments are important for me :)