27.11.2015

Hediyeler için teşekkürler.../ Thanks for the gifts...

Bu yıl kendinize ne hediye ettiniz? 2015 yılında neler olmasını dilemiştiniz? Ben bu yıl hayallerimi küçük parçalara ayırıp en azından bir kısmını gerçekleştirmek istedim. Boyalarla ve kumaşlarla biraz daha oynayabilmek (hatta mümkünse düzenli olarak), sanatla ilgili bir kurs ya da ders alabilmek iki hayalimdi.  Biraz ben çabaladım birazını da evren bana  gönderdi. Şimdi geriye dönüp bakınca minik adımlarla uzun bir yol geldiğimi görüyorum. Bu yazı 2015 yılının bütün hüznüne rağmen bana verdikleri için bir teşekkürdür.
--------------
What did you gift yourself this year? What did you wish for in 2015? This year i wanted to divide my dreams into smaller pieces and achieve at least a little bit of them. Playing with paints and fabric more (regularly if possible), taking a course on art were two of my dreams.I struggled a bit for myself and the universe sent me the rest. Now that i look back i see that i have come a long way with tiny steps. This post is to thank for all the things 2015 had given me, despite its sorrow.

Julie Balzer
Julie uzun zamandır izlediğim ve zaman zaman blogumda yer verdiğim çok yönlü bir sanatçı. Mart ayında düzenlediği bir çekilişe katılmıştım. Yeni tasarladığı şablonlardan birini kazandım. Mayıs ayında şablon bana ulaştı. Şablonu hem kağıt hem de kumaş üzerinde kullandım.
-------------
Julie is a multitasking artist that i have been following since a long time. From time to time i talk about her on my blog, too. I joined a giveaway she held in March. I won a stencil she had recently designed. In May i received the stencil. I used it both on paper and fabric.


 
Postadan gelen malzeme ve şablon ile anma sayfası yaptım :)
-------------
I did a tribute page with the mail material and stencil itself :)

Şablonu kullanarak kumaş üzerine baskı yaptım ve bir çanta diktim. "Yörünge Çanta."
-----------------------
Using the stencil i made prints on fabric and sewed a bag. "Orbit Bag".

Alisa Burke
Yine Mart ayında düzenli olarak izlediğim başka bir sanatçı olan Alisa Burke'ün yeni online dersine katılma hakkı kazandım."Sanat Güncesi Keyfi". Dersi adım adım izliyorum, yaptıklarımı ayrı bir yazıda paylaşacağım. Ama aşağıda birkaç örnek var.
---------
Again in March I won a seat in the artist Alisa Burke's new online course."Art Journal Delight". I have been following the course step by step, i will share what i have done in another post.But below i have put some examples.

Birkaç fon
------
A few backgrounds
 
Jackie Bowcutt/ Stitchworks
Jackie bir tekstil sanatçısı ama eskiz defterinde de çalışıyor. Ben onu artık devam etmeyen bir sanat etkinliği sayesinde tanıdım. Haziran ayında doğumgünü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte sanat çalışmalarından birini kazandım. Bu parça benim mütevazi sanat koleksiyonumun da başlangıcı oldu. Sahip olduğum ilk özgün sanat eseri.
------------------
Jackie is a textile artist but she also works in her artjournal. I learned about her through an art challenge that no longer runs now.Back in June i won one of her artworks in a giveaway she held for her birthday. This piece had started my modest art collection. This is the first original artwork i own.


Postadan gelen malzeme ile anma sayfası yaptım :)
-------------
I did a tribute page with the mail material :)
Chuleenan- CSews
Chuleenan bir dikiş bloguna sahip. Ekim ayında düzenlediği çekilişte bir dikiş kitabı kazandım. Kitap "Stylish Remakes", yazarı Violette Room. Eski giysileri yeni biçimlerle geri dönüştürmek üzerine. İçinde 25 farklı proje var. Bol resimli ve açıklamalı. Kitapta gözüme kestirdiğim projeler var ama henüz hiçbirini yapamadım. En kısa sürede bir değerlendirme yazısı hazırlayacağım.
------------
Chuleenan has a sewing blog. I won a sewing book in a giveaway she held back in October. "Stylish Remakes" is a book on recycling old garments with new forms, by Violette Room. There are 25 projects inside. With a lot of pictures and explanation. I have put my eyes on a few projects in the book but could not do any yet. I will prepare an evaluation post as soon as possible.

Yaratıcı Girişimcilik Eğitimi- British Council
Bu eğitimin duyurusunu Facebook'ta gördüm. Başvurdum (bir eleme süreci vardı), seçildim ve İzmir'deki 5 günlük eğitime 7-11 Ekim tarihlerinde katıldım. Eğitim İzmir Kalkınma Ajansı tarafından destekleniyordu ve Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda gerçekleşecekti. Giderken çok çekimserdim, "girişimci" deyince aklıma gelen fabrikalar, takım elbiseli insanlar arasında benim ne işim vardı? Sınıfta hikayeleri çok farklı 17 insanla tanıştım. Hepimiz kendi maceralarımızın farklı evrelerindeydik ama hiçbirimiz bütün dertlerimizi çözmemiştik. Yaratıcılık sadece sanatla sınırlı değil bunu mutlaka belirtmek isterim. Yaratıcılık dünyaya farklı ve yeni gözlerle bakmak demek hepsi bu. Böyle düşününce bir doktor da yaratıcı olabilir, bir avukat bir mühendis de.

Eğitim içeriğinin katkısı tartışılmaz. Ama benim açımdan en önemli şey tüm bu insanların hayallerine inanması idi.İlk gün herkes kendini tanıtırken duyduklarımdan çok etkilendim. Buradaki arkadaşlarımla tanıştığım için çok mutluyum. Uzun zamandır gördüğüm en olumlu ortamlardan biriydi. 5 gün boyunca havada uçuşan fikirler, birbirimize verdiğimiz destek inanılmazdı. Oradaki herkesin bir şekilde hayallerini gerçekleştireceğinden kuşkum yok. Beraberce çok güzel projeler yapacağımızdan da kuşkum yok. Yavaş yavaş planlamaya başladık, umarım yeni yılda güzel haberlerle burada paylaşacağım.
-------------
Creative Entrepreneurship Training- British Council
I saw the announcement of this training on Facebook. I applied (there was an evaluation process), got chosen and joined the 5 day training between October 7-11. The training was supported by Izmir Development Agency and would be held in Aegean Chamber of Industry. I was so hesitant on my way, what was i supposed to do among these people in suits with factories (the first thing that " entrepreneurship" evoked on my mind)? I have met with 17 people with so different stories in the class. We were all at different stages of our own adventures but neither of us had solved it all. Creativity is not bound by art i must underline. It is a way of looking at the world with different and new eyes, that's all. So a doctor, a lawyer or engineer can be creative, too.

The content of the training was invaluable. But the most important thing for me was that all these people believed in their dreams. I was so impressed on the first day while everyone was introducing themselves. I am so happy to have met my friends there. It was one of the most positive environments i have seen in a while. The ideas floating in the air, the support we gave each other in these 5 days were incredible. I don't doubt that anyone there will achieve their dreams one day. I am sure we will do beautiful projects together, too. We started planning slowly, i hope that i will share the good news in the new year here.

28 yorum:

  1. Oh i luv the little art purse; have a happy PPF

    much love...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you Gillena :) It turned out to be a happy art purse :) Happy PPF :)

      Sil
  2. Congrats on all the lovely things you have won, and hold on to your dreams - step by step you will be able to fulfill them. Have fun with the art journaling, too. Happy PPF, hugs, Valerie

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hello Valerie, while we are struggling it doesn't seem like much. But slowly one takes a long way :) Happy PPF :)

      Sil
  3. ne güzel şeyler, blogda okumuştum bazılarını ama bir araya getirildiğinde resmin bütününü görmek şükür sebebi, azıcık kıskansam ayıp olur mu?
    çok güzel bir iş içerisindeyim ben de aralıkta karma bir sergi açıyorum, açıyoruz ben efekan ve kocakişisi üçümüz aslında bu ay açmamızı istediler ama ben azıcık erteledim bir kaç iş daha yapmak istiyorum fikirler fikirler öyle çok ki aklımda Alahım enerji ver, ilham ettirdiğini yaptır bana. 29 ekim geleneksel karma sergisi açılır kaş'ta her yıl bu yıl yine katıldım tabi ama yazamadım blogda sürekli yazamıyorum zaten ülke öyle karanlık ki sevinmek ayıp gibi geliyor yazamıyorum, efekan'da katıldı sergiye. yalnızca yetişkinlerin katıldığı bu geleneksel sergiye ikinci katılışı ve 7 yaşında daha, heyecanlanıyorum içim içime sığmıyor sonra bir şey oluyor utanıyorum. bu kez üçümüz acacağız. 29 ekim sergisine sonunda istediğim dikiş, yağlı boya ve porselen karışımı resmi çıkardım ve ondan çalışacağım yine üç beş tane en az. o resmin fotoğrafını mail atarım sonra işte böyle ve bir fikir daha kök boyamaya doğru emekliyorum ya ağır ağır bu bez parçaları üzerine dikişle desen çizip sergide bir kaç parça da onlardan koysam?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoldaşım hoşgeldiniz, bana desteğiniz yazmakla bitmez. Sadece Efekan'ın şerefine bile yazmalısınız o sergiyi. Yoksa ben meraktan çatlarım :) Heyecanla bekliyordum o dikiş, yağlı boya,seramik karışımını. Yeni sergiyi de çok merak ettim. Dikişle desen çizme meselesi kesinlikle sizin yapabileceğiniz bir şey.Eskizleriniz çok güzel, desenler dikişle üzerinden gitmeye müsait. Beni de çırak alın yanınıza...Eminim herşey güzel gidecek, zamanında bol bol çalışma yetiştirmeniz dileğiyle....

      Sil
  4. Özgeee sen ne kadar şanlısın,şansın daha da bol olsun,,hepsi sanat içerikli çok güzel hediyeler..o özgün sanat eseri de çok ilginç geldi...Özgeciğim ben de heyecanlandım,yeni projeleri merakla bekliyorum..Yaşasın yaratıcılık :)) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Nuray Hanım, çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Düşününce bu zor yıl içinde şanslı zamanlarım da olmuş. Bugünküler evrenin bana gönderdikleri. Yazının 2. bölümü de var aslında. O da benim becermeye çalıştıklarım :) Yeni projeler var hayal ettiğimiz. Bakarsınız dikiş çalıştayı da araya karışıverir. Bir de ornitorenk Gonca Hanım'ı kandırdım, birlikten kuvvet doğar. Uzakta da olsak yaratıcı işbirliği yapabiliriz bir sürü şeyde. 2016'dan daha çok şey bekliyorum. Umut olmasa şu hayat çekilmez :) Sevgiler.

      Sil
    2. Güzel,yapıcı,yaratıcı her şeye varım :)

      Sil
    3. Benim de planladığım bir hayal var aslında..Hayalimdeki modellerden bir koleksiyon hazırlayıp,yazın bu bir stant olabilir ya da başka bir yol ondan tam emin değilim onu sunmak...Şu anda kumaş biriktiriyorum,henüz eyleme geçmedim ama kafamda sürekli bu düşünce var :)) Yaşasın umut etmek,hayal etmek....''kişisel menkıbesinin yaşamak için yola çıkan insana tüm evren yardım eder ''

      Sil
  5. how wonderful to have won so many things to promote your own creativity! I have been the lucky recipient of several things too and it sure does spark one's inspiration. Happy PPF!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hello Linda. I am really thankful for these gifts because in Turkey it is hard to reach art resources. I really felt fortunate and tried to do my best with them :) Happy PPF :)

      Sil
  6. Beautiful work. I love Julie and Alisa's work too. Your use of the Balzer bits look fantastic. Nice to meet you.

    Kate

    YanıtlaSil
  7. Wonderful piece...I especially love the little fabric pieces!!

    Hugs Giggles

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you Giggles. This year i discovered playing on fabric. Many things you can do on paper applies to fabric, too.

      Sil
  8. It is so nice to have won all those prizes. Great inspirations. Have a nice Sunday

    YanıtlaSil
  9. I love your journal pages. Congrats on winning some items from Julie. I love her work, too. Your fabric art is so beautiful! Have a great week.

    YanıtlaSil
  10. Congrats on winning the art journal class! I've taken her classes before and they are great! I love the sewn bag you made as well!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you very much Danielle :) Yes, Alisa is great. I wish i could take in person art classes, too.

      Sil
  11. Little steps do make such a big impact! Thanks for sharing with Let's Play!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you Carolyn. I enjoy visiting your blog and joining in the fun :)

      Sil
  12. Sweet projects, Alisa's classes are so easy to follow. I did one too. xox

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hello Corrine, thank you. Yes, i love everything Alisa does.She is so inspiring :)

      Sil
  13. Lucky you - sounds like you're on a winning streak! Love your projects - the painted/printed bag is awesome. I keep meaning to try something like that, but I first have to learn how to sew, LOL! I arrived here from Carolyn Dube's link party!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hello Zsuzsa. Thank you for visiting.I came to your blog and left a looong comment there.You can give a try to sewing in the new year :)

      Sil

Merhaba. Zaman ayırıp düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız benim için önemli :)
----------------
Hello. Thank you for making the time to share your ideas. Your comments are important for me :)