17.02.2017

Şiirli tunik / Tunic with a poem

Bu haftaki çalışma aylardır yavaş yavaş ilerliyordu. Sonunda wardrobe builder projesi için tamamladım. #wardrobebuilder
-------------------------
This week's work was progressing in the last few months. Finally i was able to complete it for the wardrobe builder project. #wardrobebuilder
 Yine gri bir hava, az ışıklı fotoğraflar... Güneş yüzünü gösterene kadar durum bu.
-----------------
A grey weather again resulting in photos with little light...This is the situation until the sun shows up.
 Projede üç farklı kumaş var. Bej renkli kısım eski bir pazen çarşaftan. Turkuaz biyeler kendi boyadığım pamuklu, eski bir yorgan kılıfından. Turkuaz cep de yine benim boyadığım eski bir yastık kılıfından. Boya olarak akrilik ve kumaş medium kullandım.
----------------
There are three different fabrics in this project. The beige part is from an old flannel bedsheet. Turquise stripes are from an old, cotton quilt case that i have painted. The pocket is from an old, cotton pillow case that i have painted. I used acrylic and textile medium for the paint.
 Doğal boyalarla renklendirilmiş ipler ve doğal taşlardan oluşan bu kolye Shop Satsuma'dan Özge Horasan'ın yeni yıl hediyesi. Kolye 5 Ocak'ta elime ulaştı. Özellikle turkuazı görünce çok sevinmiştim. Artık yeni yıl güzel günler getirecek diye umut etmiştim. O gün İzmir'de çok üzücü şeyler oldu. Sevincim yarıda kaldı. Geç de olsa yeniden teşekkür etmek istedim. #shopsatsuma
-------------------------
This necklace composed of naturally dyed strings and natural stones, is a new year gift from Özge Horasan of Shop Satsuma. I received the necklace on January 5. I was especially happy to see the turquoise. And i hoped that the new year would finally bring nice days into our lives. That day terrible things happened in Izmir. My joy was overshadowed. But i wanted to thank again, better late than never. #shopsatsuma
 Tunik için kullandığım kalıp Sew Different blogundan Laura Casey tarafından ücretsiz olarak sağlanmıştı. (2 Hour Top) Ben kalıbı kendime göre uyarlamıştım. Aslında kısa kollu bir bluz kalıbı bu. Ben kolları ve genel olarak boyunu uzattım. Ve 40 beden olan kalıbı daralttım. Sonra fazla daralttığımı farkettim ve yanlara üçgen parçalar ekledim. Halen acemi bir terzi olduğum için her proje maceralı geçiyor.
------------------
 The pattern i used for the tunic is provided by Laura Casey of Sew Different blog for free. (2 Hour Top) I have adjusted the pattern for myself. This is a short sleeve blouse. I have elongated the arms and the blouse in general. And i have tightened the 40 size to my size. Then i realized it was too tight and added triangular patches to the sides. As i am still a novice seamstress every project is an adventure.

İlk başta yalnızca bir cep yaptım. Sonra ikinciyi yapsam mı diye düşündüm. İşin doğrusu simetrik giysileri pek sevmiyorum.
---------------
At first i have only did one pocket. And then considered adding a second one. The truth is i do not like symmetrical garments.
Ama biraz boş geldi tuniğin önü. (giysi değil de boş bir sayfa görüyorum ben baktıkça :) Sonra şablonla bir şeyler yapsam mı dedim. Kuşları gördüm. Aynı anda aklıma Cemal Süreya'nın şiiri geldi. Onu yazdım. Böylece tunik tamamlandı.
------------------------
But i felt the front was a bit empty (I don't see a garment but a blank page :) Then i thought about using a stencil. I saw the birds which reminded me of Cemal Süreya's poem. I have written it, too. Thus the tunic was completed.
Bu tunik 52 haftada baskı yapmak projesinin 47. haftası oldu. 
---------------
This tunic is week 47 of 52 weeks of printmaking project.
Detay. "Hayat kısa, kuşlar uçuyor- Cemal Süreya". Şiirli tunik.
--------------
Detail. "Life is short, the birds are flying- Cemal Süreya". Tunic with a poem.
Kolyemi hediye gönderen Satsuma etiketi ile bir sayfa."Sen yaratıcı bir ruhsun".
-----------------
A journal page with the Satsuma tag who gifted my necklace."You are a creative soul".

instagram hesabım/ my instagram account

12 yorum:

  1. Çook güzel olmuş, renkler, kuşlar, şiir, tunik, hepsi çok güzel, eline sağlık. #wardrobebuilder için ben hala kara kara düşünüyorum, sen dikmiş bitirmişsin bile :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tunik kaç aydır süründü elimde. Ocak ayında bitti, ancak fotoğrafladım. Hile yapıyorum :) Şubat ayında başladığım bluz ne zaman biter göreceğiz.

      Sil
  2. A really lovely garment. I do so like the blue bird print :D)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you Sue. It is funny how little details make something complete.

      Sil
  3. I admire your creativity. If something does't work, you just add a bit and fix it. I would never even think of it, let alone do it. This is really smart looking and the birds were a perfect addition. Happy PPF

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you Susan. The idea was to recycle what i have, so throwing it away was not an option. I feel the old fabrics are of better quality compared to new types. It is a shame to send them to garbage.

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Thank you Clare. The tunic and the necklace and the journal page kind of influenced each other.

      Sil
  5. Wonderful creativity! Your top is lovely, I especially like the added pieces in the sides...it makes it a bit more A-line! Great length too! I love how you created something so lovely from things you had.. The birds on it are beautiful! So is the journal page!! Well done!! Thanks for sharing your talent!

    Hugs Giggles

    Hugs Giggles

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you Giggles. You must have seen my face when i first tried the tunic on and realized it did not fit at all :) Enlarging it was the only way to go. I like that it has a dressy feel to it.

      Sil
  6. Vaaayyy,Özge,sen de Gökçe gibi alttan alttan gümbür gümbür geliyorsun haaa.Hep matematik kafasından kaynaklanıyor bunlar haa.Senin tarz da belli oldu yavaştan,günlük hayatta çok sevdiğim bir dikiş şekli geliştirdin.Bayılırım hafiften otantik,asimetrik,rahat salaş kesimlere ve doğal kumaşlara.Bakma vintage ve klasik diktiklerime ,onlar iş kıyafetlerim.Normalde hippi ruhum var ve sen çok güzel bir tarz yakaladın.Ay şimdi baskı yaratıp da,hep bunları dik hissi de uyandırmayayım ha Özge.Ama sende de var o ışık,çok gena geliyorsun belli oldu 😜

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında dikmek istediğim bol parçalı,karmaşık ve "daha cici" giysiler de var. (matematik kafası durmuyor :)Son birkaç yıldaki dikiş maceralarıma bakınca o tip kıyafetleri dikmenin hem zor olduğunu hem çok vakit aldığını gördüm.İş dışında dikiş için ayırabileceğim çok zamanım yok. Öyle olunca karmaşık projeler de aylarca sürünüyor. Üstelik her zaman da giyemiyorum o süslü giysileri. Bu sene daha basit, gündelik kıyafetler dikmeye karar verdim. Belki dedim hızlanırım, dikiş becerilerimi gelştiririm :) Bir de spor yaparken kullanırım. Ben açık havada uzun ve tempolu yürüyorum. Spor giysilerim var da hepsi sentetik.Onları doğal kumaşlardan yapılmış kıyafetlerle değiştiriyorum yavaştan. Yani bu deli kızın çeyizi durumu biraz ondan :)Teşekkür ederim ziyaretiniz için. Böyle uzaklardan sohbet etmiş gibi oluyoruz.

      Sil

Merhaba. Zaman ayırıp düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız benim için önemli :)
----------------
Hello. Thank you for making the time to share your ideas. Your comments are important for me :)