11.01.2016

pazen elbise 4/ flannel dress 4

Bu sefer basit bir elbise dikeceğim demiştim kendi kendime. Zaten vakit yoktu, bir gecede biçip dikmeliydim.Öyle fermuardı, düğmeydi uğraşmayacaktım da. Pijamadan hallice, rahat bir elbise olmalıydı. Bulduğum model de çok uygundu, ama bu sefer de kumaşın azlığı bozdu beni.
---------------
"I am going to sew an easy dress this time" I said to myself. I did not have time, so it had to be finished in one night. I would not mess with zippers or buttons either. It had to be a dress almost as comfortable as pyjamas. And the model i found was very appropriate. But i was stopped because of the lack of enough fabric this time. 


Pinterest'te "color block dress" (blok renkli elbise) diye arama yaptım ve bu modeli beğendim. Elimdeki yeşil pazen kumaşın yanına parça halinde limon yeşili başka bir kumaş eklemeye karar verdim. İki kumaşı yanyana koyunca çok zıt durdular. Üçüncü bir kumaşı ekleyip o zıtlığı biraz yumuşatmak istedim. Üçüncü renk için adaylarım krem, toprak rengi ve hardal sarısı idi. Bu renkler elimde olan parça kumaşların ya da eski giysilerin renkleri :) Krem rengi eski bir etek, hardal sarısı eski bir elbise ve toprak rengi bir parça kumaşım vardı.
--------------
I searched for color block dress in Pinterest and liked this model. I decided to add lemon green fabric next to my green flannel. But they contrasted a lot when put side by side. So i wanted to soften this contrast with a third fabric. My candidates were cream, earth brown and mustard yellow colors. All pieces of fabric or old garment colors i have at home. I had an old cream skirt, an old mustard yellow dress and a little piece of earth brown fabric.





Yine denemeler yaptım. Ve yeşil pazen-limon yeşili-krem birleşimine karar verdim. 
----------------
I did more experiments. And i chose green flannel- lemon green- cream combination.


Aman ne güzel, bunu seçtim de elbiseyi dikmek için gereken kalıbı nereden bulacağım? Burda'nın 2013/3 sayısından bir elbise modeli (110 no.lu) buldum. Yukarıdaki elbisenin yakası oldukça kapalı, benim bulduğum kalıbın yakası ise çok oyuk, hem de kısa kollu. Ben hala acemi bir terziyim, Burda'nın üç noktalı, ustalık gerektiren kalıplarına bulaşmıyorum bile. Ayrıca çok yavaşım. Neyime güvendiysem artık, kalıp değiştirmeye yeltendim...Uğraştım, parçalara ayırdım. Çok zorlandım itiraf ediyorum.
----------------
Very well, i have chosen this but how on earth am i going to find the right pattern to sew it? I picked up dress no. 110 from Burda 2013/3 volume. My inspiration dress has a closed round neck whereas my pattern has a wide neck and short arms.I am still a novice seamstress, i even stay away from Burda's advanced models with three stars. Besides, i am too slow. Whatever crazy confidence i relied upon, i had to alter the pattern...I fiddled with it, divided it into more pieces. I was very very challenged i must confess...


O kadar uğraşmaya ancak önünü dikebildim. Arkayı yeterse bir tek pazenle yapmak istiyorum. Kolları kesin karıştırmak zorunda kalacağım, daha o kadar uzun boylu düşünmedim. 
-------------
After all this efforts, i could only sew the front. I want to do the back only with green flannel, if the fabric is enough. I know i will have to mix the arms for sure, but i haven't thought about them so far.





26 yorum:

  1. Heheheh baştaki bay da aslında vaayy yakını görememe mvzuusu işte idare et

    YanıtlaSil
  2. Özgeee sonunda kesilmiş ohh rahatladımm :)))) Sanırım en farklı tasarım bu olacak,kolay gelsinnn

    YanıtlaSil
  3. Iyiki acemi terzisin, birde usta olsan, bloglarimiz kapatip giderdik herhalde:))
    Cok chic olacak gibi gorunuyor Ozge hanimcigim. Finalde goruselim:)

    YanıtlaSil
  4. owww süper olacak ve ben bu etkinlikteki herkesi kıskanacağım o kesinleşti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diktiğim parçalara bakıyorum da bazı yerlerde potluk var gibi. Henüz ütülemediğim için öyle görünüyorlar diyerek kendimi avutuyorum. Ütü de işe yaramazsa daha da oynamıyorum :(

      Sil
    2. çok dikkat ederek kumaşın iplik yönünü falan hesaplayarak hareket ettim ancak hani pazenin arkasına bakınca böyle verev çizgile var ya işte onlar o çizgiye göre kesilmiş omuzda kumaşı sıkı tutarken karşı omuz o yönün aksine olduğundan kumaş esnedi :/ üstelik omuz dikişi fermuarlı bir model dikiyorum ve o esnemeyi toparlamak tüm akşamımı aldı ben tüm dikiş hayatımın sayılı teyel almalarınan biri ile uğraştım, enerjimi sömürdü resmen ve dün parçayı bitiremedim. bu akşam inşallah demem o ki kumaşın o yönüne denk gelmişse hiç sıkma canını bizim potluk dediğimiz nedir ki? şimdi en baba marka abuk subuk bir dikişle ürün sunuyor piyasaya. biz tek tek uğraşıyoruz her milimine.

      Sil
  5. süper bir tasarım olmuş, bitmiş halini çok merak ediyorum. Kesinlikle kullandığınız bütün sosyal medya araçlarından takip etmeliyim sizi, bana da beklerim. :) http://byhandeerdede.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Hande Hanım. Ben boyumdan büyük bir işe mi giriştim diye düşünüyorum şu an. Umarım bitmiş halini hep beraber görürüz :)

      Sil
  6. I envy you for being able to sew an entire dress! I can just about manage a pillowcase!Love the bright colours!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you Zsuzsa. There are a lot of mistakes in the initial pieces. And i want to put the blame on the lack of ironing. I hope it helps and we can see the entire dress finished :)

      Sil
  7. I wish I could sew. I am too tall to get any nice fitting clothes off the rack, but alas...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. I just started sewing back in 2013. I am trying to learn everything on my own, just improvising.If you want to sew just give it a try.It is fun. It feels great wearing something you have sewed even if it looks like a potato sack in reality :)

      Sil
  8. Fantastic. I love seeing all the variations in the sketches too. Flannel so cozy. xox

    YanıtlaSil
  9. Wow. I count myself as a novice at sewing but I have never attempted clothes of any kind. Thanks for walking us through the process.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lorig, you can start with a skirt. It is the easiest on the garment scale :)

      Sil
  10. What fun! Thanks for sharing with Let's Play!

    YanıtlaSil
  11. Ama siz acemi falan değilsinizki. Çok parçalı bir model seçmişsiniz. O vakit tamam, oldunuz siz. :))) Pazeni düz kumaşlarla birleştirme fikrinizi çok sevdim. En yakında deniycem. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz boyumdan büyük bir girişim oldu :) Bakalım, söke dike bitecek...

      Sil
  12. Çok tarz bir model bende diktiğimin böyle farklılıkta olmasını isterdim çok beğendim :)

    YanıtlaSil

Merhaba. Zaman ayırıp düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız benim için önemli :)
----------------
Hello. Thank you for making the time to share your ideas. Your comments are important for me :)