9.12.2016

Aralık damgaları/ December stamps

Julie Balzer her yıl Aralık ayında damga üretme etkinliği ( #carvedecember ) düzenliyor. Ben de bu yıl kendimce katılmaya çalışıyorum.
----------------
Julie Balzer holds a stamp carving event every year in December ( #carvedecember ). And i try to join this year as much as i can.

Aralık ayı damga yapma etkinliği. 1.gün. <\> Carve December day 1  


Aralık damgaları. Gün 2-3-4 < / > Carve December stamps. Day 2-3-4



Aralık damgalarında 5. gün. Ben kültür varlıklarının korunması alanında çalışıyorum. Yıllar içinde çalıştığımız her alandan eşsiz güzellikte detaylar birikti. Ne zamandır bu mimari detayları damgalara aktarmak istiyordum. Çini, karo siman, antik dönem mozaik desenleri gibi. Bu damgayı lastik bir panodan hazırladım. Belli bölümleri eriterek çini desenini aktardım. Ve çini mürekkebi ile ilk denemeyi yaptım. Boyutları 11.5x11.5cm. Biraz büyükçe bir damga olduğu için hizalama konusunda sorun yaşasam da sonuçtan memnunum. Kendimi klonlamak istediğim şu Aralık ayında vakit bulursam mimari detay damgalarına devam edeceğim. Vakit bulamazsam da basit harf damgalarını yapacağım. Her güne minik bir harf. Herkese güzel bir haftasonu diliyorum.
--------------------
Day 5 for Carve December stamps. I work for the conservation of cultural heritage. In years i have collected unique details from every field work. For quite some time i wanted to transfer these architectural details unto stamps. Like çini (İznik china) tile, carreau de ciment tile, ancient mosaic patterns. I prepared this stamp from a rubber panel. I melted some parts to transfer the çini pattern. And tried it with china ink. The dimensions are 11.5x11.5cm. As it was a rather big stamp i had issues with registration but i am pleased with the result. This December, while i want to clone myself, if i find the time i will continue the architectural detail stamps. If not i will make a simple, small letter stamp everyday. I wish everyone a nice weekend.

11 yorum:

  1. Süper fikir, diğer damgaları da merakla bekliyorum. Klonlanma konusunda bir gelişme olursa paylaşırsın di mi, ben de evde dikiş diken ben ve ofiste çalışan ben olmak üzere ikiye bölünmek istiyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koyun Dolly'den beri klon konusunda bir gelişme yok. Ama umutluyuz :)

      Sil
  2. i like all your play with paint this week..happy ppf

    YanıtlaSil
  3. Beautiful carved stamps!

    YanıtlaSil
  4. Wonderful stamps you have made. Your stamped papers are beautiful.

    YanıtlaSil
  5. Fabulous stamps!!

    Hugs Giggles

    YanıtlaSil
  6. These are some very beautiful and unique stamps! Love stamp carving!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you Michelle. I would like to make more handmade stamps.

      Sil

Merhaba. Zaman ayırıp düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız benim için önemli :)
----------------
Hello. Thank you for making the time to share your ideas. Your comments are important for me :)