23.03.2015

cemal süreya


Şair Cemal Süreya'dan: "Biz şimdi yanyana geliyor ve çoğalıyoruz. Ama bir ağızdan tutturduğumuz gün hürriyetin havasını, işte o gün sizi tanrılar bile kurtaramaz."
---------------
by poet Cemal Süreya: "Now we come together and multiply. But when we synchronize on the tune of freedom, on that day not even the gods will be able to rescue you."

2 yorum:

  1. Sesinde ne var biliyor musun
    Ev dağınıklığı var
    İki de bir elini başına götürüp
    Rüzgarda dağılan yalnızlığını
    Düzeltiyorsun.

    Sesinde ne var biliyor musun
    Söyleyemediğin sözcükler var
    Küçücük şeyler belki
    Ama günün bu saatinde
    Anıt gibi dururlar

    Sesinde ne var biliyor musun
    Söyleyemediğin sözcükler var.

    CEMAL SÜREYA

    Özge sayfanı sevdim,şiir var ,sanat var,dikiş ...kısaca sevdiğim her şey...Takipteyim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz :) Şiir seven, okuyan o kadar az insanız ki soyumuz tükenmek üzere. Bu sayfada her cuma şiir var. Adı "Şiirli Cumalar" ve herkese açık. Benim annem emekli ilkokul öğretmeni. Annemin arkadaşları ile başlattığı bir proje bu. Her cuma biraraya gelip şiirler okuyorlar. Başlangıçta 3-5 kişi iken şimdi yüz kişiyi buldular. (İzmir'de, Bornova'da) Her yaştan her meslek grubundan (öğrenciler, ev kadınları, emeklileri de katıyorum bu gruba :) insanlar var. Yer verdikleri şairler de çok çeşitli. Ünlü, bidiğimiz şairlerin yanında genç, yeni kitabı basılmış olanlar da var. Örneğin bir hafta henüz 15 yaşında bir lise öğrencisinin şiir kitabını seçtiler ve şairi de davet ettiler. Birkaç hafta sadece yabancı şairlerden okudular. Bir hafta sadece kadın şairler gibi. Projeyi ben çok sevdim. Kendim çalıştığım için gidemiyorum ama en azından burada şiirlere yer veriyorum. Belki İzmir'e yolunuzun düştüğü bir gün siz de öğrencilerinizle katılırsınız.

      Sil

Merhaba. Zaman ayırıp düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız benim için önemli :)
----------------
Hello. Thank you for making the time to share your ideas. Your comments are important for me :)